Konstgården

I januari 2003 skickade vi en ansökan till kyrkorådet i Älvsbyn, där vi bad om tillåtelse att anlägga rabatter vid Konstgården på Kyrkmalmen. En månad senare fick vi klartecken för vårt projekt och under våren började vi gräva för tre nya rabatter.

Vi fick hjälp av Annelie Larsson och Lena Berglund som studerade vid Grans Naturbruksskola. Även kyrkvaktmästaren ryckte in med grävmaskin för att göra grovjobbet.

I juni samlades styrelsen, några medlemmar och inlånade resurser i form av äkta män för att plantera. Ralf Edin skänkte matjord till rabatterna. Medlemmarna i föreningen bidrog med alla plantor. Medlemmarna sköter även om vattning och ogräsrensning på frivillig basis.

Rabatterna har blivit mycket uppskattade av Älvsbyborna. En detalj som särskilt uppmärksammats är de namnskyltar i metall som är uppsatta invid varje växt, där både det svenska och latinska namnet står.

Älvsby Trädgårdvänner har under sommaren 2004 fortsatt arbetet med rabatterna. Varje vår träffas vi för att plantera sommarens blommor vid Kostgården. Vill du skänka någon blomma eller bidra med arbetshjälp är du hjärtligt välkommen. För dag och tid, se kalendern!

Vill du se bilder från projektet, kika in i vårt galleri!

Älvsbyns Trädgårdsvänner © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use